Zašto da uvedem gas?

Prirodni gas (metan) je ekološki čisto i efikasno gorivo koje se zbog svoje praktičnosti i ekonomičnosti koristi kao enegrent. Nastaje potpuno prirodno i njegova upotreba ne zagađuje okolinu.

Iako svako gorivo nosi određeni rizik po bezbednost, prirodni gas je bezbedan energent. Po pitanju bezbednosti prirodni gas nije isto što i propan-butan.Iskustvo pokazuje da spada mađu najbezbednije energente.

Danas, prirodni gas pokriva više od jedne petine celokupne energetske potrošnje u svetu i smatra se strateškim energentom. Upotreba prirodnog gasa domaćinstvu obezbeđuje povoljno, moderno i udobno grejanje. Ali upotreba prirodnog gasa doprinosi i razvoju lokalne zajednice, povoljno se odražava na ekonomiju države, a utiče i na očuvanje cele planete. Upravo zato je gasifikacija jedan od strateških ciljeva naše zemlje.Upotreba prirodnog gasa

Grejanje i hlađenje

Prirodni gas se danas najviše i najčešće koristi za grejanje. Spada u najpovoljnije energente i omogućava korisniku lagodno automatizovano korišćenje, termostatom regulisanu temperaturu i uvek je dostupno “na dugme”.

Sami birate kada i koliko ćete se grejati i imate potpunu kontrolu nad potrošnjom gasa.

Prirodni gas se koristi i za hlađenje, upotrebom klima uređaja na gas.

Kuvanje

Lako možete povezati vaš šporet i koristiti prirodni gas za ekonomično i energetski efikasno kuvanje.Topla voda

Prirodni gas se može koristiti i za zagrevanje sanitarne vode i to upotrebom stacionarnog ili protočnog bojlera.